среда, 14 март 2018

Упис 2018/2019

Оцените садржај
(3 Гласови)

Од првог априла почињу тестирање и упис у I разред основне школе и трају до краја школске године.

Школске 2018/2019. године обавезна су да пођу у школу деца рођена од 1.3.2011 до 28.2.2012., а деца рођена од 1.3.2012. до 31.8.2012. имају право да се тестирају за тзв. превремени полазак у школу. Ево неколико корисних савета за родитеље будућих ђака првака:

Шта Вам је све потребно да бисте уписали дете:

  • Извод из матичне књиге рођених (није важно од када је); оригинал на увид и копија која остаје у школи;
  • Потврду из школског диспанзера о извршеним свим прегледима тј. да је дете здравствено способно за полазак у школу (потврда мора бити из Дома здравља коме припада школа, а попуњени лекарски извештај потписује будући школски лекар);
  • Потврду да је дете похађало обавезни предшколски програм, најмање 6 месеци, најмање 4 сата дневно.
  • Пријава боравишта детета; лична карта родитеља на увид.
  • Обављено тестирање код психолога или педагога. Највећи број психолога користи ТИП-1 тест ; тест за испитивање првака, којим се утврђује интелектуална, социјална и емотивна зрелост детета за полазак у школу.

Такође, ради се и интервју са родитељима и дететом, а често се од детета тражи и да уради неки цртеж. За децу млађу од шест година, чији родитељи хоће да их раније упису у школу, користе се детаљнији тестови интелектуалних способности. Имајте на уму: није потребна никаква посебна припрема за ово тестирање.

Важно је да дете буде одморно, сито и да му код куће укратко објасните где иде.

Немојте застрашивати дете (нећеш се уписати у школу ако не будеш све знао и сл.), нити му ублажавати ситуацију мало ћеш да се играш са тетомОвај тест не захтева познавање слова (читање и писање), као ни рачунање.

Сусрет са предшколцима

За будуће прваке организујемо 17. 3. 2018. u 11 часова обилазак школе, упознавање са учитељицама , као и разне активности (сајам науке,цртање, певање, играње и дружење) са циљем да им представимо и приближимо нашу школу.

Прочитано 1006 пута