субота, 18 април 2020

ПРОБНО ОНЛАЈН ТЕСТИРАЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ ОСМОГ РАЗРЕДА

Оцените садржај
(2 Гласови)

Oнлајн пробно тестирање ће бити спроведено по следећој динамици:

  • 22. априла 2020. године – тест из српског/матерњег језика
  • 23. априла 2020. године– тест из математике
  • 24. априла 2020. године– комбиновани тест

Ученицима ће сваки тест бити доступан 12 сати (од 8.00 до 20.00) , како би могли да му приступе у време кадa технички, организациони или породични услови дозвољавају.

Преко платформе mojaucionica.gov.rs и налога који им је проследио одељењски старешина, ученик приступа решавању тестова.

Ученик ће на почетку сваког теста бирати језик на којем ради тест.

Сваки ученик ће моћи само једном да приступи решавању теста, које ће бити временски ограничено! То значи да када ученик приступи тесту, мора и да га заврши у року предвиђеном за рад. На почетку теста, ученици ће добити обавештење о дужини трајања тестирања. Информацију о резултатима теста ученик ће моћи да види након дванаесточасовног истека времена за решавање теста, када ће решења бити доступна, а ученик ће моћи да им приступи и анализира их. Наведено ће бити могуће логовањем на платформу са истим приступним налогом као и за решавање тестова.

Анализе задатака сва три теста ће бити емитоване и на каналу РТС 3, у терминима који ће накнадно бити утврђени.

Надамо се да су сви ученици већ проверили функционалност платформе, да су успели сви да се улогују користећи добијене лозинке, да су одабрали језик на којем ће радити тестове и урадили пробна питања.

Драги ђаци - изузетно је важно да самостално решавате тестове, јер ће само у том случају резултат бити корисна повратна информација за вас, ваше наставнике и родитеље.

Желимо вам успех у раду!!!

Мирјана Слобода
Директор школе

Прочитано 355 пута