четвртак, 20 март 2014

У посети амбасади Белгије у Београду поводом месеца франкофоније

Оцените садржај
(0 Гласови)

14. марта текуће године у пратњи наставнице француског језика Маје Марјановић Смиљанић, ученици VIII разреда наше школе били у посети амбасади Белгије у Београду поводом месеца франкофоније.

Списак ученика (Ленка Даниловић, Лука Мерингер, Ива Зелић, Луција Бакрач, Елена Гузијан, Крста Банковић, Мина Трбовић, Ивона Кукић, Јелена Вукајловић и Катарина Стокић). У присуству госпође Цециле Леферве наши ученици су учествовали у активностима кроз које им је ближе представљена Белгија као једна од фанкофоних земаља. Овом приликом је наше ученике дочекао лично амбасадор Белгије у Београду Франсоа Гзавије. Након ове посете, уследио је одлазак у Француски културни центар, где је ученике наше школе дочекао аташе за културу господин Фабрице Пеутот. Поред наших ученика, присутни су били представници још две школе и том приликом су ученици учествовали у квизу знања, а питања су била из домена франкофоније.

У уторак, 18. марта, ученице наше школе Сара Стојановић (VIII-2), Ања Михајлов (VI-3) и Сара Ећимовић (VI-3) су наступиле у позоришту на Теразијама у оквиру дана франкофоније и том приликом рецитовале песме франкофоних песника.

Прочитано 2786 пута